Project Description

Byt Vosmíkových

Rekonstrukcí se nám podařilo nejen zmodernizovat starý nefunkční vzhled bytu, ale především lépe využít omezený prostor. Centrem nové dispozice je nový hlavní obytný prostor a stavebními úpravami jsme získali navíc jednu místnost – dětský pokoj.

místo stavby: Praha – Bulovka
plocha bytu: 65,3 m
dispozice: původní dispozice 2 + 1 , nově navržená 3+KK
studie: 2017
realizace: 2017

POPIS PROJEKTU

Již při výběru bytu byl jasný požadavek, že po rekonstrukci bude nová dispozice bytu 3+KK, aby splňovala požadavky na společnou obytnou místnost, ložnici a dětský pokoj/pracovnu.

Hlavní důraz byl kladen na maximální využití stávající plochy, byly vybourány všechny nenosné příčky. Hlavním prvkem interiéru jsou „plynoucí“ skříně, které oddělují jednotlivé prostory, ale zároveň je spojují.

V celém návrhu jsou použity kvalitní přírodní materiály (původní a doplněné dřevěné parkety; dřevo a dýhy; betonové stěrky…). zachována a repasována lampa, rozkládací stůl a židle. Celé doplněno pianinem v ložnici. Hlavní myšlenka: jednoduché čisté tvary bez zbytečného zdobení, maximální využití a užitnost.

Úpravami se byt prosvětlil, zútulnil a celkově propojil.

DOPLŇUJÍCÍ FOTOGALERIE